KREMBRIULĖ SU KAVA

Atvėsinti užtruks: :
2 val.
Kepti užtruks: :
10 min.

Ar yra nemėgstančių krembriulė?
Krembriulė su kava, šokoladu, vanile ir aitriosiomis paprikomis
Kreminis desertas su nuostabia, dailiai skilinėjančia cukraus plutele. Kam gali nepatikti krembriulė? Šis krembriulė su kava, šokoladu, vanile ir aitriosiomis paprikomis bus tikrai puikiai įvertintas jūsų svečių. Jį netgi galite pagaminti iš vakaro, be jokio streso. Tobulas desertas kiekvienai progai. Aitriosios paprikos papildo darnų šokolado ir kavos duetą nauju skoniu. Pikantiškas kąsnelis!

Pagaminti užtruks: 20 min.

 

INGREDIENTAI

  • 3 g želatinos lapelių
  • 5 kiaušinių trynių
  • 100 g smulkaus baltojo cukraus + 2 papildomų šaukštų
  • ¼ šaukštelio aitrųjų paprikų miltelių
  • 400 ml grietinėlės
  • 2 kapsulių L’OR Colombia (šviežiai paruoštos ristretto)
  • 1 perpjautos vanilės ankšties
  • 60 g stambiai sulaužyto juodojo
  • 70 % šokolado

PARUOŠIMAS

  1. 01

    Užpilkite vandeniu želatinos lapelius ir palikite 5 minutes suminkštėti.

  2. 02

    Dideliame dubenyje gerai išplakite kiaušinių trynius su cukrumi ir puse nurodyto kiekio aitrųjų paprikų miltelių, kol masė taps blyškiai geltona ir kreminio švelnumo.

  3. 03

    Grietinėlę ir šviežiai paruoštą kavą „L’OR Colombia“ supilkite į prikaistuvį, įmeskite vanilės ankštį, ir nustatę didelį karštį užvirinkite.

  4. 04

    Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir iš lėto supilkite jo turinį į kiaušinių trynių masę, nuolat maišydami.

  5. 05

    Perpilkite kiaušinių masę atgal į prikaistuvį, sumažinkite karštį iki vidutinio ir kaitinkite 1–2 minutes, nuolat maišydami, tik iki kol saldus kremas užvirs.

  6. 06

    Nukelkite nuo ugnies prikaistuvį, nuspauskite želatinos lapelius rankomis, kad nuvarvėtų vanduo, ir įmaišykite į kremą.

  7. 07

    Suberkite šokoladą ir vėl maišykite, kol ištirps, ir masė taps vientisa, paskui įberkite likusių aitriųjų paprikų miltelių pagal skonį.

  8. 08

    Perkoškite masę per smulkų sietelį ir padalinkite į 6 negilius ½ puodelio talpos keraminius indelius. Šaldykite mažiausiai 2 valandas arba kol sustings.

  9. 09

    Jūsų krembriulė su kava beveik paruoštas.

  10. 10

    Patiekdami pabarstykite ant kiekvienos sustingusio kremo porcijos smulkaus cukraus ir švelniai pakratykite, kad pasidengtų tolygiai. Kulinariniu degikliu* pakaitinkite cukrų, kol jis karamelizuosis, ir palikite kelioms minutėms, kad sukietėtų tarsi stiklinis.