ŠOKOLADINIS MOKOS PYRAGAS

Porcijas: Naudojant 26 cm skardą
Atvėsinti užtruks::
2 val.
Pagaminti užtruksite: :
45 min.
Svajonių duetas
Šokoladinio mokos pyrago receptas
Šokoladas ir kava yra tikrų tikriausias svajonių duetas. Daugelis kavos gerbėjų tiesiog dievina mokos pyragą. Šiuo receptu nustebinsite bet kurį svečią! Jei ieškote įspūdingo deserto Kalėdų stalui, ar lengvai pagaminamo pyrago sekmadienio popietei, šis receptas išpildys visus jūsų lūkesčius. Paprastas ir įspūdingas. Be to, šis pyragas sotus, tad užteks paskanauti nedidelio gabalėlio. Šis receptas – tai odė mokos kavai.
 

INGREDIENTAI

  • Naudojant 26 cm skardą
  • Mokos pyrago pagrindas
  • 350 g kviečių grūdų sausainių su šokoladu (arba kitokių sausainių)
  • 125 g sviesto
  • Šokoladinis įdaras (ganache):
  • 200 ml plakamosios grietinėlės
  • 40 ml espreso kavos iš kapsulių L'OR Espresso Forza , stiprios su šokolado skoniu
  • 250 g susmulkinto juodojo šokolado
  • 1 šaukšto medaus
  • 50 g sviesto
  • Plaktas šokoladinis kremas (užtepti ant viršaus):
  • 250 ml plaktos grietinėlės
  • 2 šaukštų kakavos
  • 2 šaukštų cukraus
  • 4 šaukštų vandens
  • 1 pakelio grietinėlės standiklio

PARUOŠIMAS

  1. 01

    Pagrindo paruošimas:

  2. 02

    Ištirpinkite sviestą.

  3. 03

    Sutrupinkite sausainius. Galite naudoti virtuvinį kombainą arba rankinę grūstuvę.

  4. 04

    Sumaišykite sausainius su ištirpintu sviestu.

  5. 05

    Išklokite skardą kepimo popieriumi. Sausainių mase išklokite dugną ir šonus.

  6. 06

    Masę suspauskite šaukštu. Padėkite skardą į šaldytuvą mažiausiai 10 minučių.

  7. 07

    .

  8. 08

    Dabar galite ruošti šokoladinį mokos įdarą:

  9. 09

    Pasidarykite puodelį mėgstamos kavos. Rekomenduojame naudoti kavos kapsules „L'OR Espresso Forza“ – suteiksite intensyvaus kavos skonio su šokolado užuominomis. Šiam pyragui jis labai tiks.

  10. 10

    Prikaistuvyje išmaišykite grietinėlę su medumi ir užvirkite. Įpilkite 40 ml kavos.

  11. 11

    Smulkintą šokoladą suberkite į dubenį. Užvirintą kavos ir grietinėlės masę supilkite ant viršaus. Maišykite, kol šokoladas ištirps.

  12. 12

    Sudėkite sviestą. Rankiniu plaktuvu išplakite įdarą.

  13. 13

    Išimkite iš šaldytuvo mokos pyrago pagrindą ir supilkite ant viršaus šokoladinį įdarą.

  14. 14

    Padėkite į šaldytuvą sustingti mažiausiai 2 valandoms.

  15. 15

    Jūsų šokoladinio mokos pyrago pagrindas jau paruoštas. Aptepą pyrago viršui galite rinktis savo nuožiūra.

  16. 16

    Pavyzdžiui, tiktų plakta grietinėlė, grietinėlė su šokoladu ar kava. Toliau pateikiame plaktos šokoladinės grietinėlės receptą.

  17. 17

    .

  18. 18

    Plaktos grietinėlės aptepas su šokoladu:

  19. 19

    Išmaišykite kakavą, cukrų ir vandenį iki pastos konsistencijos tirštumo.

  20. 20

    Įmaišykite grietinėlę ir grietinėlės standiklį.

  21. 21

    Išplakite šokoladinio kremo masę plaktuvu ar virtuviniu kombainu.

  22. 22

    Kai gausite lengvą šokoladinę plaktos grietinėlės masę, aptepas paruoštas.

  23. 23

    Papuoškite mokos pyragą šiuo šokoladiniu kremu.

  24. 24

    Viršų papildomai galite dekoruoti šokolado drožlėmis.

  25. 25

    Patiekite pyragą.