SŪRIO PYRAGAS SU KAVA

Porcijas: Naudojant 24 cm kepimo formą nusegamu dugnu
Atvėsinti užtruks: :
1 val.
Kepti orkaitėje užtruks::
55 min.

Nustebinkite savo skonio receptorius
Sūrio pyrago su kava receptas
Svajojate apie sūrio pyragą? O gal norite nustebinti savo skonio receptorius netikėtu espreso skoniu? Pasilepinkite dviem gardžiais skoniais vienu metu. Šis paprastai pagaminamas sausainių pagrindo sūrio pyragas su kava tobulai tiks dalytis su šeima ir draugais. Tik nepamirškite palikti papildomą kąsnelį sau!


Pagaminti užtruks: 30 min.

 

 

INGREDIENTAI

  • Sūrio pyrago pagrindui:
  • 170 g mėgstamų sausainių, pvz., „Oreo®“*, traškių sausainių („digestives“) ar saldžių krekerių
  • 90 g tirpinto sviesto
  • Sūrio pyragui su kava:
  • 80 ml (2 kapsulių) stipraus skonio espreso ( L'OR Forza arba L'OR Ristretto
  • 600 g riebaus kreminio sūrio
  • 200 g smulkaus baltojo cukraus
  • Žiupsnelio druskos
  • 3 šaukštų miltų
  • 200 g rikotos sūrio
  • 3 kiaušinių ir
  • 1 kiaušinio trynio
  • 50 g tarkuoto juodojo šokolado
  • Kakavos miltelių ir (arba) šokolado drožlių pyragui papuošti (nebūtinai)
  • *Prekių ženklas, priklausantis trečiajai šaliai ir nesusijęs su „JACOBS DOUWE EGBERTS“

PARUOŠIMAS

  1. 01

    Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir patepkite sviestu 24 cm skersmens kepimo formą nusegamu dugnu.

  2. 02

    Paruoškite kavą, kurią vėliau supilsite į sūrio pyrago masę, ir palikite atvėsti.

  3. 03

    Pagrindui naudojamus sausainius sudėkite į sumuštinių maišelį ir sutrupinkite.

  4. 04

    Suberkite trupinius į dubenį ir išmaišykite su tirpintu sviestu.

  5. 05

    Tolygiai paskleiskite sausainių masę ant kepimo formos dugno ir paspauskite, kad pagrindas būtų tvirtas.

  6. 06

    Elektriniu plaktuvu, nustatę nedidelį greitį, plakite kreminį sūrį 3 minutes.

  7. 07

    Palengva supilkite cukrų, žiupsnelį druskos ir miltus. Gerai išplakite.

  8. 08

    Sukrėskite „crème fraiche“ ir toliau plakdami nedideliu greičiu po vieną įmuškite kiaušinius. Plakite, kol masė taps vientisa, bet ne per ilgai, nes ji turi išlikti puri.

  9. 09

    Į kreminio sūrio masę įmaišykite espresą.

  10. 10

    Šaukštu sudėkite sūrio pyrago tešlą į kepimo formą. Kilstelkite kepimo formą ir paleiskite, kad nukristų ant darbo stalo paviršiaus ir neliktų susidariusių oro burbuliukų.

  11. 11

    Kepkite sūrio pyragą 15 minučių 180 °C temperatūroje, paskui sumažinkite iki 110 °C ir palikite kepti dar 40 minučių.

  12. 12

    Ištraukdami iš orkaitės sūrio pyragą atsargiai pakratykite kepimo formą. Jei įdaras atrodo tvirtas, jūsų sūrio pyragas iškepęs.

  13. 13

    Palikite pyragą orkaitėje su atidarytomis durelėmis dar vienai valandai atvėsti.

  14. 14

    Galiausiai perkelkite savo iškeptą sūrio pyragą į šaldytuvą mažiausiai 6 valandoms, kad dar labiau sutvirtėtų.

  15. 15

    Ant pyrago viršaus pabarstykite tarkuoto juodojo šokolado papuošimui ir patiekite. Taip pat galite papuošti keliomis šokoladu aplietomis kavos pupelėmis.